Nestačila Vám tento měsíc výplata? Máme pro Vás řešení

Každý měsíc je jiný a zatímco v některých vyjdete s penězi bez větších potíží, občas se Vám může stát, že několik dní nebo týden před výplatou Vám v peněžence nezůstane ani koruna. Taková situace není nic příjemného, zvláště když nemáte nikoho blízkého, kdo by Vám potřebné finance mohl půjčit. V dnešní době, kdy se spousta věcí neustále zrychluje, se velmi výrazně zrychlily i úvěry a některé typy půjček tak můžete získat doslova za pár minut. O které půjčky se jedná, kde je najdete a jak si vybrat tu nejlepší?

Rychlé půjčky jsou čím dál oblíbenější
Český trh s úvěry prošel za posledních deset let mnoha změnami. Nejen, že se výrazně rozšířily technologické možnosti, takže došlo k velkému rozšíření internetového bankovnictví a různých mobilních aplikací, ale objevilo se také obrovské množství společností, jež nabízejí rychlé půjčky. Tyto úvěry jsou ve většině případů poskytovány nebankovními společnostmi a kromě rychlého a snadného vyřízení přes internet, kdy nemusíte jezdit na žádnou pobočku, mají velkou výhodu právě ve velké rychlosti schvalovacího procesu a samotné výplaty peněz na účet. Jsou tak ideálním řešením pro všechny, kterým chybí pár dní do výplaty a půjčka poskytnutá po několika dnech by pro ně neměla žádný smysl. Těmto úvěrům se díky nízké částce občas říká také mikropůjčky (viz článek na Wikipedii)

Spousta firem půjčuje i bez kontroly registru
Výhodou většiny těchto rychlých úvěrů je i jejich snadná dostupnost pro tzv. rizikové klienty. Jedná se o osoby, které by z nejrůznějších důvodů nemohly dostat půjčku od banky – např. lidé bez stálých příjmů, s exekucemi, dluhy apod. Nebankovní půjčky bez registru jsou tak pro mnoho lidí jedinou možností, jak vůbec nějaký úvěr získat. Menší nevýhodou mohou být v některých případech trochu vyšší úrokové sazby a poplatky, to ale neplatí úplně vždy – i mezi rychlými nebankovními půjčkami lze najít takové, které svojí výhodností strčí do kapsy i leckterý klasický bankovní úvěr.

I půjčka může být zadarmo – stačí si jen dobře vybrat
Naprosto ideální volbou, která se Vám vyplatí nejvíce, je vzít si půjčku bez poplatků a úroků. Tu ale aktuálně poskytuje pouze několik nebankovních společností, je tedy třeba vybrat si některou z nich. První půjčka zdarma má samozřejmě určitá omezení – získat ji můžete pouze jednou, jedná se vesměs pouze o malé částky a s krátkou dobou splatnosti. Nicméně v situaci, kdy potřebujete jen malý a rychlý úvěr do výplaty, jsou tyto půjčky optimálním řešením, které Vás nepřijde ani o korunu navíc. Pokud si nevíte rady, kde takovou půjčku najít, zkuste využít např. některý z internetových nezávislých srovnavačů půjček.

Dejte si pozor na podvodné nabídky
U rychlých nebankovních půjček do výplaty ale existuje jedno menší riziko – můžete snadno narazit na podvodníky a místo slibované půjčky tak nedostat vůbec nic, v horším případě i přijít o peníze. Vyhnout se tomuto nebezpečí ale můžete docela jednoduše – např. použitím již zmíněných webových portálů, jež se zaměřují na srovnání půjček a jsou na nich pouze spolehliví a důkladně prověření poskytovatelé. Naopak vyhněte se různých pochybným inzerátům, na kterých je pouze telefonní číslo a provozovatel nemá ani vlastní webové stránky. Nikdy také neplaťte žádný poplatek předem – solidní úvěrová společnost nikdy žádné poplatky předem nevybírá, snad jen s výjimkou tzv. ověřovacího poplatku, který ovšem činí pouhou korunu a slouží jen k ověření, že máte vlastní bankovní účet.

Půjček do výplaty je dnes na internetu nepřeberné množství a díky neustále se rozrůstající konkurenci se dají najít i skutečně výhodné nabídky, u kterých nebudete platit zbytečně vysoké poplatky. Nepůjčujete si tak hned u první firmy, na kterou narazíte, ale vše si nejdříve v klidu rozmyslete a jednotlivé půjčky si v klidu porovnejte.

 



Vydáno: 1.2.2016

neškrábeme.cz
Vyjednáme vám nejváhodnější podmínky hypotečního úvěru.
Hypotecnikalkulacka.cz

TOPlist